Laservision Instruments B,V,

Phoropters

Manuele en automatische phoropters

In ziekenhuizen worden phoropters veelal gebruikt door TOA’s en optometristen tijdens het vooronderzoek. In de volksmond wordt een phoropter ook nog wel eens een refractor genoemd.

Kom tot een optimaal brilrecept
Eenvoudig een subjectieve refractie
Zowel manuele als automatische versies

Rodenstock Phoromat 2000 | Phoropter

Nauwkeurige refractie en diverse visuele tests

Ergonomisch bedieningspaneel

Smart assistance voor optimale prestaties

REICHERT VRx | Phoropter

Nauwkeurige bediening en controle

Compact formaat

Snelle en stille werking

REICHERT SightChek | Phoropter

Snel en eenvoudig

Gebruiksvriendelijk

Nauwkeurig en efficiënt

REICHERT Ultramatic RX Master | Phoropter

Uiterst nauwkeurig

Optische kwaliteit

Betrouwbaar

Oogheelkunde

Laatste nieuws

Bekijk hier de laatste nieuws artikels bij Laservision en blijf op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van oogheelkunde.

Een phoropter is eigenlijk niets meer dan een hele grote bril met heel veel verschillende glaasjes. Door middel van deze glaasjes kan een oogarts, optometrist of TOA bepalen welke brilsterkte een patiënt nodig heeft. Het is hierbij van belang dat de patiënt heel goed antwoord kan geven op vragen van de specialist.

Wat doet een phoropter?

Onderzoek met een phoropter wordt subjectieve refractie genoemd. Normaliter wordt voorafgaand aan een subjectieve refractie eerst een objectieve refractie uitgevoerd door middel van een automatische refracto-keratometer. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een patiënt de objectieve waardes, in het dagelijks leven, als prettig ervaart. De sterktes die uit de objectieve refractie komen worden vervolgens in de phoropter geplaatst, waarna de subjectieve refractie volgt.

Subjectieve refractie

De patiënt zal tijdens deze subjectieve refractie naar een visusscherm kijken, waar letters of cijfers in verschillende groottes te zien zullen zijn. De specialist zal altijd monoculair beginnen met meten. Dit betekent dat één oog wordt afgedekt doormiddel van een zwart glaasje in de phoropter. Logischerwijs wordt er begonnen met het rechteroog en zal het linkeroog dus afgedekt worden. Vervolgens worden er allemaal verschillende glaasjes voor het rechteroog geschoven, waarbij de patiënt per glaasje moet aangeven of de letters slechter of beter te zien zijn. Uiteindelijk zal dit resulteren in een refractiesterkte voor het rechteroog. Hierna zal hetzelfde gedaan worden voor het linkeroog. Ook voor het linkeroog zal er uiteindelijk een refractiesterkte uitkomen.

Nadat beide ogen afzonderlijk van elkaar zijn gemeten, zal er nog een binoculaire meting plaatsvinden. Nu zullen beide ogen samen kijken en kan de refractiesterkte mogelijk nog iets veranderen. Uiteindelijk zal dit resulteren het juiste refractiesterktes. Deze refractiesterktes zal de specialist meegeven aan de patiënt. Dit staat beter bekend als een brilrecept. Hiermee kan de patiënt naar een opticien gaan voor een bril of lenzen. Soms het is mogelijk dat de opticien deze sterktes nogmaals gaat controleren, dit wordt dan geadviseerd door de oogarts.

Zowel manuele als automatische phoropters bij Laservision

Phoropters zijn te verkrijgen in een manuele en automatische uitvoering. Laservision kan nagenoeg alle phoropters leveren, installeren en onderhouden. Het is mogelijk om de phoropters te koppelen met een autorefracto-keratometer, lensmeter en de verschillende elektronische patiënten dossiers (EPD). Laservision voorziet elk ziekenhuis van de juiste diagnostische apparatuur, waarbij service en kwaliteit uiterst belangrijk zijn.

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.