Laservision Instruments B,V,

Lease mogelijkheden

Hoogwaardige apparatuur en inrichting

Door te leasen beschikt u over het bedrijfsmiddel zónder meteen de hele investering te doen. Er wordt vervolgens in termijnen betaald. Ofwel met als doel om de eigendom te verkrijgen, dan wel als een vergoeding voor het gebruik.

Flexibiliteit bij einde looptijd: verder huren, teruggeven of kopen
Direct economisch eigenaar
De investering spreiden over termijnen
Lease mogelijkheden

Lease mogelijkheden

Lease is een (zakelijke) vorm van financieren. Het is vergelijkbaar met lenen, waarbij lease veelal betrekking heeft op een bedrijfsmiddel. Bij lease is financiering tot 100% van de investering mogelijk, inclusief installatie en opleidingskosten. U kiest als ondernemer of bedrijf zelf voor een leaseperiode, oftewel looptijd. Deze is afhankelijk van het soort bedrijfsmiddel, het bouwjaar en de geschatte economische levensduur. Tijdens de looptijd betaalt u het bedrag in termijnen.

In Nederland kennen we veel verschillende leasevormen, maar ze zijn over het algemeen terug te brengen tot twee (hoofd)leasevormen: Financial Lease en Operational Lease.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is momenteel de meest voorkomende vorm van lease. Er bestaan verschillende varianten van financial lease, waaronder: huurkoop en geldlening met pandrecht. We gaan hier verder in op de kenmerken van huurkoop.

Bij huurkoop bent u tijdens de leaseperiode economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. U activeert het bedrijfsmiddel direct op uw balans. Dit kan fiscaal interessant zijn, het is zinvol om u hierover door een accountant te laten adviseren. Na betaling van de laatste leasetermijn, wordt u volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel, zowel juridisch als economisch gezien. Tot die tijd is de leasemaatschappij nog juridisch eigenaar.

Huurkoop is interessant wanneer u niet de financiële ruimte heeft óf niet de behoefte heeft om in één keer een grote investering te doen, maar uiteindelijk wel de volledige eigenaar van het bedrijfsmiddel wilt zijn. U weet precies waar u aan toe bent en u houdt uw reserves over om te kunnen ondernemen.

Wat is Financial Lease?
Wat is Operational Lease?

Wat is Operational Lease?

Operational lease is te vergelijken met huur. U betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit. De leasemaatschappij is en blijft de eigenaar van het bedrijfsmiddel, u betaalt huur aan de leasemaatschappij. Aan het einde van de lease heeft u meerdere opties, namelijk: verder huren, het bedrijfsmiddel teruggeven aan de leasemaatschappij of het bedrijfsmiddel te kopen.

Operational lease is interessant wanneer u een bedrijfsmiddel nodig heeft, maar er geen eigenaar van wilt zijn. Het bedrijfsmiddel staat dan ook niet als activa op uw balans. Ook stimuleert u met deze leasevorm de beweging naar een circulaire economie. Een trend die zich richt op een duurzame levenscyclus van bedrijfsmiddelen.

Dus: maakt u graag gebruik van de nieuwste (technologische) apparatuur of bedrijfsmiddelen? En bent u voorstander van een circulaire economie? Dan past deze leasevorm perfect bij u!

Veelal wordt bij operational lease enkel het bedrijfsmiddel geleaset. Dit betekent dat de service, het onderhoud, de verzekering en de betaling van de belasting hier niet bij inbegrepen zijn.

Leasen: het is niet of/of, maar en/en!

Ondernemers en bedrijven investeren meer dan voorheen. Niet enkel op één onderdeel, maar op meerdere zaken. Een bedrijf heeft bijvoorbeeld een nieuwe machine nodig, maar de bedrijfsauto’s zijn ook aan vervanging toe. Het lijkt erop dat het bedrijf moet kiezen. Óf een nieuwe machine kopen, óf de bedrijfsauto’s vervangen. Allebei is misschien wel mogelijk, maar in dat geval moeten financiële middelen worden aangesproken.

In de huidige economie, waarin snelheid en dynamiek voorop staan, kunnen bedrijven hun voordeel halen uit het aangrijpen van kansen zodra zij zich voordoen. Lease kan hierbij een oplossing bieden.

Lease mogelijkheden

Waarom leasen in plaats van kopen?

Door te leasen beschikt u over het bedrijfsmiddel zónder meteen de hele investering te doen. Er wordt vervolgens in termijnen betaald. Ofwel met als doel om de eigendom te verkrijgen, dan wel als een vergoeding voor het gebruik.

Dit alles is efficiënt en overzichtelijk. Budgetteren wordt gemakkelijker en u maakt gebruik van de nieuwste apparatuur en bedrijfsmiddelen. Daarnaast behoudt u uw financiële middelen voor dat wat echt belangrijk is, namelijk: ondernemen.

Benieuwd naar de prijs per maand? Vul direct de leasecalculator in!

Waarom leasen in plaats van kopen?

Voor het leasen van apparatuur via Laservision heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de financieringsoplossingen van Medilease en van DLL. De keuze is aan u!

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.