Laservision Instruments B,V,

Door thuiswerken meer last van droge ogen

7 april 2021 | Algemeen, Oogheelkunde

Meer mensen hebben last van droge ogen

… dit komt voornamelijk door het coronavirus.

Het afgelopen jaar is het beeldschermgebruik gemiddeld met drie uur per dag bijna bij de helft van de mensen gestegen. Ook het aantal oogklachten neemt fors toe. In het onderzoek onder 1000 Nederlandse thuiswerkers blijkt dat een kwart van hen oogklachten heeft ervaren in het afgelopen jaar, zoals: vermoeide, droge of branderige ogen en slecht zicht. Deze ongemakken zijn met 73% toegenomen ten opzichte van de periode voor Covid-19.

Oogklachten kunnen invloed hebben op het concentratievermogen of kan leiden tot fysieke klachten. Bijna de helft van de thuiswerkers geeft aan ook klachten te ervaren aan nek, schouders en rug. Wij hebben dé oplossing voor droge ogen: een IPL-behandeling. Deze behandeling pakt de oorzaak van het probleem effectief aan. Droge ogen kunnen meerdere oorzaken hebben. Een hoofdoorzaak is verstoppingen of andere afwijkingen in de meiboomklier.

IPL-technologie

Intense Pulsed Light kan gebruikt worden om huidaandoeningen te behandelen op een methode die vergelijkbaar is met laserbehandelingen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. De lichtflitsen stimuleren de Meiboomkliertjes in het ooglid. De hoge dosering aan licht zorgt ervoor dat de signalen naar de klieren weer op gang komen en de productie aanzienlijk wordt verbeterd. IPL behandeling zorgt bij 90% van de mensen voor een verbetering.

De Cstim biedt een patiëntvriendelijke behandeling met een langdurig en effectieve oplossing. Veel mensen hebben last van droge oogleden. De behandeling van droge ogen hoeft niet langer plaats te vinden bij de oogarts. Door de revolutionaire IPL behandelmethode met de Cstim kan de behandeling bij een optiekzaak plaatsvinden. Door de effectieve, maar veilige werking van de Cstim is de IPL behandeling binnen handbereik voor iedere optiekzaak. Zo kunt u zonder tussenkomst van de oogarts uw klanten dé oplossing bieden tegen droge ogen.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Gerelateerde artikels