Droge ogen

Ellex Tango Reflex Neo | YAG/SLT laser

  • Second-Generation Reflex Technology
  • Premium Refractive Outcome Capsulotomy
  • Complete focus en controle

Quantel C.Stim IPL Systeem | Behandeling voor Droge Ogen

  • Optimale werkzaamheid en veiligheid
  • Langdurige en effectieve oplossing
  • Patiëntvriendelijke behandeling

Een oplossing voor droge ogen

  • Behandel de oorzaak, niet de symptomen
  • Stimulatie van de meibomklieren zorgt voor minder verdamping van het traanvocht
  • IPL behandeling zorgt bij 90% van de mensen voor een verbetering

Onderzoek wijst uit dan ruim 2 op de 10 Nederlanders last heeft van droge ogen. Een droog oog wordt veroorzaakt wanneer de traanklier niet goed functioneert. Wanneer deze minder traanvocht aanmaakt, zullen droge oogleden het gevolg zijn. Veel voorkomende klachten zijn wazig zicht, jeukende ogen, tranende en rode ogen. Droge ogen kunnen meerdere oorzaken hebben. Recente studies wijzen uit dat de meeste gevallen het gevolg zijn van een slechte smering van het oogoppervlak als gevolg van een verstoorde samenstelling van het traanvocht. Dit komt door een verstopping van de meibomklieren. Voorheen werd gedacht aan een tekort aan traanvocht als hoofdoorzaak bij droge oogleden. Dit verklaart waarom er zoveel comfortdruppels (een soort kunsttranen) worden voorgeschreven.

Droge oogleden door problemen met de meibomklieren

De meibomklieren zijn kleine kliertjes die achter de rand van het ooglid liggen. Deze klieren voegen een olieachtige substantie (lipiden) toe aan de tranen van de traanfilm wanneer iemand knippert. Deze substantie heeft dezelfde eigenschappen als olie, namelijk dat het drijft op water. Hierdoor komt deze laag bovenop de tranen te liggen en vormt het een laag die ervoor zorgt dat de tranen minder snel verdampen.

Als de toevoeging van deze lipiden wordt verhinderd door een verstopping of verminderde productie zal de samenstelling van de laag minder goed zijn, waardoor een slechte smering en snellere verdamping wordt veroorzaakt. Ook wel de meibomklierdysfunctie (MKD) genoemd.

Oogdruppels dienen als een soort kunsttranen en zorgen maar kort voor verlichting omdat ze slechts de symptomen bestrijden. Ook het laten inbrengen van een plug in de traanafvoer zorgt er slechts tijdelijk voor dat het oog bevochtigd blijft. Oogdruppels tegen droge ogen zijn dus een tijdelijke oplossing. Het is veel verstandiger om te kiezen voor een langdurige en effectieve oplossing.

Een IPL behandeling pakt de oorzaak aan, niet alleen de symptomen

Middels IPL (Intense Pulsed Light) wordt de Meibom Klier Dysfunctie behandeld. Door de lichtflitsen worden de Meibomkliertjes in het ooglid gestimuleerd. De hoge dosering aan licht zorgt ervoor dat de signalen naar de klieren weer op gang komen en de dat de productie aanzienlijk wordt verbeterd.

Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat de verstopping verdunt en uiteindelijk wordt opgelost. De verstopping is vaak een opeenhoping van een substantie welke, net als bijvoorbeeld vet, dunner wordt door verwarming.  De lipidenproductie neemt vervolgens weer toe en de tranen zullen daardoor minder snel verdampen. Bij ongeveer 90% van de behandelde mensen is er een duidelijke vermindering van de droge ogen.

IPL behandelingen voor droge ogen bij de optometrist of optiekzaak

De behandeling van droge ogen hoeft niet langer plaats te vinden bij de oogarts. Droge ogen verhelpen kan met behulp van de revolutionaire IPL behandelmethode. Een IPL behandeling kan gewoon bij een optiekzaak plaatsvinden. De C.Stim is een krachtig IPL apparaat die zorgt voor een evenredige energietoediening over de hele pulse. Hierdoor is er geen sprake van energiepieken die zorgen voor ongewenste bijwerkingen of energiedalen die de effectiviteit van de behandeling beïnvloeden. Daarnaast wordt de huid gekoeld tussen de pulsen. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige behandeling voor de patiënt. Door de combinatie van deze elementen zal er geen schade aan omliggend weefsel worden veroorzaakt, maar komt de energie daar waar het nodig is.

Door deze effectieve, maar veilige werking is de IPL behandeling binnen handbereik voor iedere optiekzaak. Zeg gedag tegen oogdruppels en kunsttranen. Zonder tussenkomst van de oogarts kunt u uw klanten dé oplossing bieden tegen droge ogen.