Tatoeage verwijderen - Tatoeages worden steeds populairder…

…maar veel mensen hebben spijt van de tatoeage en zien liever een leven zonder voor zich. De oplossing is de tatoeage te verwijderen door middel van een laserbehandeling.

‘’Het aantal tatoeageshops is de afgelopen drie jaar verdrievoudigd, dit geeft wel weer hoe populair tatoeages tegenwoordig zijn. Maar is iedereen wel zo blij met zijn of haar tatoeage?’’

 

Spijt van tatoeage

Uit onderzoek is gebleken dat mensen veelal spijt hebben van tatoeages die zijn gezet in een vlaag van verliefdheid, rebelsheid of impulsiviteit. Ook zijn een aantal tatoeagedragers op een gegeven moment uitgekeken op de tatoeage. Bijvoorbeeld wanneer ze de naam van hun ex-partner nog op hun arm hebben staan. Een ander voorkomend probleem is een mislukt tatoeage. Van te voren is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten, maar wat als je uiteindelijk toch niet meer tevreden bent met de tatoeage?

‘’Doordat de tatoeage niet meer past bij hoe de persoon nu in het leven staat geeft dit een ongelukkig gevoel. Mensen gaan door het leven met minder zelfvertrouwen of zelfs een gevoel van schaamte.''

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage of een tattoo is een permanente versiering van de huid. De tatoeage wordt aangebracht door middel van een tatoeage-naald met inkt, door de lederhuid te prikken. Ötzi (de ijsmummie uit de Alpen) leefde zo’n 5350 jaar geleden en had bijvoorbeeld al 61 tatoeëringen. Tegenwoordig worden tatoeages veelal gezet omdat mensen het simpelweg mooi vinden of omdat zij een herinnering willen vastleggen op hun lichaam.

Permanente make-up, ook wel PMU, lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst en is hierdoor echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst en is hierdoor niet echt permanent maar zal na ongeveer 1-4 jaar vervagen.

Het verleden niet langer dragen

Je klanten hoeven het verleden niet langer te dragen doordat zij tatoeages weg kunnen laten laseren. Van slechte herinnering tot inktblunder: er zijn genoeg mensen die spijt hebben van hun tatoeage. Een toekomst zonder tatoeages, schaamteloos door het leven of een nieuw begin.

Geef je klanten hun zelfvertrouwen terug!

Een cover-up is een oplossing om de ongewenste tatoeage te bedekken, maar dit is niet de enige oplossing. Een tatoeage is blijvend, soms wil de persoon hier helemaal van af.

Tatoeage laten verwijderen

Tatoeagesverwijdering met een laser breekt de tatoeage-inkt af in hele kleine partikels, waardoor ze in de bloedbaan worden opgenomen en afgevoerd worden.

Na de eerste behandeling met tatoeagelaser is er al resultaat waar te nemen. Maar voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. De huidspecialist zal per persoon een ander behandelplan voorstellen.

Tijdens en direct na de behandeling kunnen jeuk en een zonnebrandachtig gevoel worden ervaren. Dit zakt snel af. Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van de grootte van de tatoeage. Hoe de behandeling precies in zijn werk gaat komt aan bod in het volgende blog.

Permanente make-up kan ook verwijderd worden

Hoewel permanente make-up na 1-4 jaar zal vervagen, kan de wens ontstaan om het te laten verwijderen. Net als met een tattoo kan een laser hier een goede uitkomst in bieden. Omdat de make-up oppervlakkiger is aangebracht en vaak uit één kleur bestaat is dit pigment relatief eenvoudig te verwijderen.

Wil je alles over Laservision te weten komen en hulp bij uw vraagstukken? Onze vertegenwoordiger kan u helpen. Neem daarvoor contact met ons op.

Wil je meer lezen over de tatoeagelasers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *