Laservision Instruments B,V,

Paradontale behandeling

Parodontale behandeling met een laser. Minder ongemak voor de patiënt!

Parodontitis is een bacteriële infectieziekte die ontstaat door gingivitis. Een ander woord hiervoor is ontstoken tandvlees.

De behandeling doet minder pijn en bloeding en er is snellere genezing
Hogere slagingspercentages
Minder belastend voor patiënt en tandarts

ELVii Dental | Tandheelkundige Diodelaser

Patiëntvriendelijk

Tandenbleken

Pijntherapie

Het parodontium (of steunweefsel) van de tand of kies bestaat uit de kaken (processus alveolaris), het wortelcement, met ertussen het periodontium en de aangehechte gingiva (=tandvlees). Dit probleem kan worden verholpen door een paradontale behandeling.

Gingivitis v.s. Parodontitis

In een verder gevorderd stadium kan het kaakbot erdoor worden aangetast, wat verlies van kiezen en tanden tot gevolg kan hebben. Waar gingivitis vooral door de hoeveelheid tandplaque veroorzaakt wordt (met andere woorden dus van alle bacteriën), is parodontitis te wijten aan de activiteiten van specifieke bacteriën. Daarbij spelen ook nog eens verschillende andere factoren een rol, zoals: roken, systemische aandoeningen zoals diabetes en genetische factoren. De paradontale behandeling van gingivitis of parodontitis kan plaatsvinden bij de tandarts in de eigen praktijk, bij de mondhygiënist of bij de parodontoloog.

Reiniging door middel van een parodontale behandeling

De parodontale behandeling bestaat uit het reinigen van de tanden en kiezen zowel onder als boven het tandvlees. De tandarts of mondhygiënist doet dit met speciale instrumenten. Dit wordt professionele gebitsreiniging genoemd. Over het algemeen is dit zeer arbeidsintensief werk en vier zittingen van een uur zijn eerder regel dan uitzondering. Doordat de plak en tandsteen onder het tandvlees door de tandarts en/of mondhygienist wordt weggehaald, verdwijnt de ontstekingsreactie. Het tandvlees komt weer strak tegen de tand aan te liggen. Het parodontium is weer gezond.

De toekomst! Paradontale behandeling met een laser

Bij het gebruik van de Twinlight laser met de twee golflengten Er: YAG en ND: YAG zijn er vele voordelen te halen tijdens de parodontale behandelingen. Door de unieke weefselinteractie van deze 2 golflengten maakt men optimaal gebruik van de laser energie. De ND:YAG laser is uitermate geschikt voor coagulatie en ontsmetting in de diepe delen, terwijl Erbium YAG juist heel efficiënt is om besmet weefsel van het worteloppervlak op een voorzichtige manier te verwijderen.

De parodontale behandeling met de laser is de meest patiëntvriendelijke behandeling. De
procedure is snel, minimaal invasief en er zijn geen scalpels of hechtingen nodig. Hierdoor zal te patiënt ook een veel snellere genezing ervaren. Tevens is komen er nauwelijks bloedingen voor vanwege het coagulerende effect van de ND: Yag laser.

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.