Laservision Instruments B,V,

Lensmeters

Een breed scala aan lensmeters van hoge kwaliteit

Op de poli oogheelkunde worden veel verschillende apparaten gebruikt voor onderzoek. Eén van die apparaten is een lensmeter.

Digitale lensmeters voor een eenvoudige meting
Accuraat en efficiënt
Snel en makkelijk de brilgegevens op te slaan

Rodenstock AL 6700 | Lensmeter

Wavefront technologie

Nauwkeurige metingen

PD-meting & WiFi-connectie

REICHERT LensChek Plus | Digitale Lensmeter

Gebruiksvriendelijke digitale lensmeter

Geavanceerde technologie

Compact en modern

REICHERT LensChek Pro | Digitale Lensmeter

Gebruiksvriendelijke digitale lensmeter

Geavanceerde technologie

Voorzien van PD meting en UV-transmissie

VISIONIX VX40 | Lensmeter

Wavefront technologie

Automatische lensmeter

Snelle, nauwkeurige meting

VISIONIX VX36 | Lensmeter

Snelle, nauwkeurige meting

UV- en blauwlicht meting

Wavefront technologie

Oogheelkunde

Laatste nieuws

Bekijk hier de laatste nieuws artikels bij Laservision en blijf op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van oogheelkunde.

Dit apparaat wordt sinds 1922 gebruikt om, de naam zegt natuurlijk al een klein beetje, de sterktes (refractiewaardes) uit brillenglazen en (harde)contactlenzen af te lezen.

Van analoge lensmeters naar digitale, automatische lensmeters

Door de jaren heen is het apparaat flink doorontwikkeld. Tot voor enkele jaren geleden waren alle lensmeters analoog. Men moest dan met één oog door een oculair kijken waarbij men een kruis zag. Was het kruis niet scherp te zien, dan kon dit handmatig scherp worden gesteld aan de hand van een draaiknop. Deze draaiknop zorgde ervoor dat er naar een plus-sterkte of naar een min-sterkte gedraaid kon worden. Als het kruis scherp werd gezien, dan kon men in de lensmeter de juiste sterkte aflezen van dat brillenglas. Soms was het niet mogelijk om het hele kruis scherp te krijgen. Het was dan alleen mogelijk één van de lijnen van het kruis scherp te krijgen. In zo’n geval was er sprake van een cilinder afwijking. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuwe lensmeters volledig automatisch en worden alle sterktes automatisch weergegeven op een Lcd-display.

Sferische en cilindersterkte berekenen

Bij een cilinder afwijking is de sterkte niet overal hetzelfde, in tegenstelling tot alleen een sferische sterkte, waardoor het dus niet mogelijk om het volledige kruis scherp te stellen. Is er sprake van een cilinder afwijking dan is het noodzakelijk om eerst één lijn scherp te stellen en vervolgens de andere lijn. Tevens is het van groot belang in welke as-richting de lijn scherp gesteld werd. Uiteindelijk resulteerde dit in twee sterktes. Door een rekensom op deze twee sterktes los te laten, is te berekenen welke sferische en cilindersterkte in het glas zat. Een oogarts of optometrist moest dit voorheen zelf doen, nu wordt dat geautomatiseerd. Hierdoor is het proces nog eenvoudiger geworden.

Door erachter te komen welke sterkte een patiënt in zijn of haar bril heeft zitten, kan een oogarts, optometrist en TOA controleren of de huidige bril nog correct is. Ook wordt deze brilsterkte tevens gebruikt als basis voor een subjectieve oogmeting.

Lensmeters van Laservision

Laservision heeft een breed scala aan lensmeters, welke eenvoudig te koppelen zijn met phoropters en elektronische patiënten dossiers (EPD). Hierdoor is het mogelijk om snel en makkelijk de brilgegevens op te slaan en eventueel aan te passen.

Onze lensmeters worden momenteel in meerdere ziekenhuizen binnen Nederland met groot succes gebruikt.

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.