Canaloplastie

Een geavanceerde canaloplastiek ABiC behandeling van openkamerglaucoom door natuurlijke drukverlaging.

  • Non-traumatische doorgang van het Kanaal van Schlemm
  • Innovatieve en verfijnde methode
  • Geïntegreerde geleider voor gebruiksgemak

Glaucoom is een aandoening van de oogzenuw door een verhoogde intra-oculaire oogdruk. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een verminderde bloedvoorziening van het oog. Eén van de behandelingen om dit te bestrijden is het dotteren van de afvoer in het oog. Zo wordt de natuurlijke afvoer, het kanaal van Schlemm, van het oogvocht weer hersteld. Deze behandeling noemen we canaloplastiek. Andere benamingen van deze behandeling zijn viscocanalostomie of diepe sclerectomie. Canaloplastiek of Canaloplasty is een zeer effectieve chirurgische techniek voor de behandeling van openkamerhoekglaucoom die gebruik maakt van baanbrekende microkatheter technologie om de functie van het natuurlijke uitloopstelsel te herstellen. De katheter gaat door het kanaal om zodoende het kanaal te verwijden.

ABiC met de innovatieve iTrack technologie

De nieuwste evolutie in Canaloplasty is ABiC (AB-Interno Canaloplasty), een subtiele maar belangrijke verfijning van de traditionele Canaloplasty. ABiC volgt dezelfde principes als de traditionele methode maar met de snelheid en efficiëntie van de MIGS procedure. Uitgevoerd via een zelfsluitende, heldere kornellen incisie. ABiC is te combineren met cataract chirurgie of kan worden uitgevoerd als stand-alone procedure.

Deze zeer geavanceerde aanpak zorgt voor een aanzienlijke mate van intra-oculairs drukverlaging (IOP) door het volledig openstellen van alle componenten van natuurlijke paden van het oog.

De iTrack van Ellex is een gepatenteerd en slim ontwerp voor deze behandeling. De ITrack bestaat uit een microkatheter met geleide draad om de starheid van de katheter te behouden en het proces bevorderen. Geïntegreerd zit een lichtgeleider met een roodlampje aan het einde. Zodoende wordt het voor de chirurg makkelijk om de positie van de katheter in het Schlemm’s kanaal te zien. Het ontwerp van de tip en het zeer kleine lumen van het geheel maken de behandeling snel en simpel.

De behandeling

Het voordeel van de behandeling is dat er geen open verbinding tussen de binnenkant en buitenkant van het oog meer nodig is. Iets wat bij andere behandelingen wel benodigd is, met alle risico’s van dien. Het kanaal van Schlemm ( het hoofdafvoerkanaal rondom het hoornvlies), wordt gebruikt om een micro katheter te geleiden die het kanaal oprekt. Toegang tot het Schlemm’s kanaal wordt verschaft door een oppervlakkig incisie die naar afloop weer waterdicht gehecht wordt. Het opgerekte kanaal verschaft voldoende ruimte om het vocht weer af te voeren en de oogdruk te verlagen.