Niet occlusieve oplossing bij Trachea Dilatatie

Tracheale stenose dient zich vaak aan als een acute situatie. Risicovolle operatieve behandelingen van tracheale stenose kunnen leiden tot resectie en tracheotomie. Ballondilatatie met de Trachealator is een minimaal invasief alternatief met een zeer laag risico!

Traditionele dilatatieballonen zorgen voor volledige occlusie, waardoor beademing niet mogelijk is. Met de revolutionaire Trachealator kan een patiënt met tracheale stenose tegelijkertijd worden geventileerd en gedilateerd zonder occlusie van de luchtwegen. Dit vermindert risico's en complicaties aanzienlijk voor zowel de patiënt als de arts.

De Trachealator en COVID-19

The Airway and Swallowing Committee of the American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery schrijft in een artikel dat tracheotomie bij COVID-19 patiënten dient te worden vermeden.

Er is bij deze patiënten mogelijk een verhoogd infectierisico voor het chirurgisch en verplegend personeel. Ballondilatatie met behulp van de Trachealator biedt een alternatief. De Trachealator is reeds succesvol gebleken bij het dilateren van luchtwegstenose.

Voor wie?

De Trachealator kan onder meer een aanwinst zijn voor KNO- en IC-artsen voor het dilateren van de trachea. De Trachealator is ook uitermate geschikt voor longartsen voor het dilateren van de hoofdbronchi.

trachealator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *