Laservision Instruments B,V,

Laserontharing bij transgenders: Hoe kun je dat veilig doen?

16 juni 2020 | Huidtherapie, Laservision

Als huidspecialist wil je graag een zo groot mogelijke doelgroep kunnen helpen. Het is fijn als je iedereen veilig en effectief kunt behandelen. Sinds de transgenderwet is het aantal mensen dat van geslacht verandert enorm gegroeid. Direct na de invoering van deze wet zijn al 770 mensen het traject voor geslachtsverandering ingegaan.

Een onderdeel van het transitietraject van een transgender is het ontharen van het gelaat en het toekomstig operatiegebied. Daarnaast kunnen andere lichaamsdelen, waar ongewenste haargroei is, onthaard worden. Er wordt geadviseerd om vroegtijdig te beginnen met ontharing, aangezien dit een tijdrovende behandeling kan zijn.

Er zijn verschillende manieren van ontharen. Een hormonale behandeling bij transgenders heeft vaak onvoldoende resultaat en kan als storend worden ervaren. Elektrisch ontharen is effectief, maar erg pijnlijk. De combinatie van het bewezen 805 nm handstuk in combinatie met het nieuwe 1060 nm handstuk geeft je de mogelijkheid om ook d e donkere huidtypes (IV, V en VI) snel en effectief te behandelen conform de nieuwe richtlijnen. Dit betekent dus dat ook alle transgenders veilig en effectief met deze combinatie kunnen worden behandeld.

Wil je meer weten over laserontharing van transgenders of laserontharing in het algemeen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Gerelateerde artikels