Laservision Instruments B,V,

Schimmelnagels

De meest effectieve behandeling tegen schimmelnagels

Onychomychose, oftewel schimmelnagels, is een schimmelinfectie aan de nagels die aan handen en voeten kan ontstaan

Effectieve en snelle behandeling
Komt op de plek van de schimmel
Geen schade aan omliggend weefsel of pijn

FOX Xpulse | Schimmelnagellaser

Compact design

Zichtbaar resultaat na één behandeling

Snel en eenvoudig

Het is een zeer hardnekkige infectie die vaak moeilijk te bestrijden is met normale middeltjes omdat die niet bij de bron van de infectie komen. De enige oplossing tot een aantal jaren geleden was een heftige medicijnenkuur die veel bijwerkingen had en dus ook niet voor iedereen geschikt was.

Lasers produceren warmte en schimmels kunnen slecht tegen warmte

Schimmels kunnen slecht tegen warmte, veel warmte. De laser heeft een tweetal eigenschappen die hem tot de nieuwe gouden standaard maken voor het behandelen van deze aandoening namelijk; er kan een hoop warmte worden gegenereerd, zeer lokaal alleen op de nagel. En je kan tot een aantal millimeter diep warmte inbrengen dus ook in de matrix en in het nagelbed waar de traditionele methodes moeite mee hadden.

Hoe werkt een schimmelnagellaser?

De laser verwarmd de nagel, het nagelbed en de matrix voor een langere tijd zodat de schimmels niet meer kunnen voortplanten en uiteindelijk sterven. Soms zijn meerdere behandelingen nodig om voor een langere tijd, ook nieuw ontstane schimmels, terug te dringen. Dit wordt gecombineerd met een antischimmel crème en poeder om de invloeden van buitenaf zo klein mogelijk te houden. Binnen enkele maanden zal bij het aanslaan van de therapie de nagel weer gezond beginnen uit te groeien en na 9-12 maanden zal het uiteindelijk resultaat een gezonde nagel zijn.

Bij deze behandeling is het wel belangrijk dat je alleen schimmelnagels behandeld, andere aandoeningen zijn niet te behandelen zoals psoriasis en bacteriële infecties. Het is dus goed om vooraf zeker te weten dat je ook echt de goede indicatie behandeld om teleurstelling bij de patiënt te voorkomen.

Pijnloze behandeling

Een goed uitgevoerde behandeling hoeft geen pijn te doen omdat de warmte zeer geleidelijk wordt ingebracht door de speciaal ontwikkelde laser.

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.