Laservision Instruments B,V,

Tatoeagelasers

Met de juiste laser kan een ongewenste tatoeage worden verwijderd

Een tatoeage of tattoo is een permanente versiering van de huid die als sinds de oudheid wordt gebruikt als verfraaiing van het lichaam of om een boodschap over te brengen.

Alle kleuren inkt kunnen worden verwijderd
Slechts een aantal behandelingen nodig
Snel en efficiënt

SNJ Finebeam Dual | Q-Switched & Lange Pulse Nd:YAG Laser

Hoog piekvermogen

Q-Switched & Long-Pulsed ND:YAG laser

Veelzijdige behandelingen

LUMENIS Stellar M22 | Modulair IPL en lasersysteem

Hoog piekvermogen

Hoge precisie

Variabele instellingen

LUMENIS Stellar M22 | Modulair IPL en lasersysteem

Behandeling op maat

Modulair op te bouwen

Rendement op investering

Zo zijn er tattoos die vroeger werden geplaatst om rang, religie of status aan te tonen. Hedendaags is het veelal esthetisch. Een tatoeage is eigenlijk niets anders dan inkt wat onder de opperhuid is aangebracht. Met een fijne naald wordt de tatoeage—inkt met zo’n 50 – 100 prikjes per seconde aangebracht om zo een onderhuidse tekening te vormen.

Spijt van een tatoeage? Tatoeageverwijdering met een laserbehandeling

Zogenaamde spijt-tatoeages kunnen bedekt worden met een nieuwe tatoeage. Maar het is dan essentieel dat dit door een goede artiest gedaan wordt en dat men er rekening mee houdt dat de tattoo groter wordt. Maar dit is niet de enige oplossing!

Een tatoeage is blijvend omdat de inkt met een naald in de huid wordt aangebracht. Het immuunsysteem reageert hier direct op door zogenaamde opruimcellen (ook wel macrofagen genoemd) te sturen naar de plek waar de inkt is aangebracht. Deze cellen zorgen er normaliter voor dat bacteriën, virussen etc. die niet in het lichaam horen worden bestreden. Deze cellen bedekken de inkt door ze op te eten. Maar doordat ze te talrijk zijn kunnen ze niet meer afgevoerd worden via het lymfesysteem en wordt de onderhuidse tekening permanent gevormd. Als de cellen incl. de opgegeten inkt afsterft is de tattoo permanent.

Tatoeages-verwijdering met een laser breekt de tatoeage-inkt af in hele kleine partikels, waardoor ze alsnog door de bloedbaan worden opgenomen en afgevoerd worden. De laser werkt met lichtgolven. En iedere lichtgolf breekt een bepaalde kleur af. Voor kleurrijke tattoos zijn dus meerdere behandelingen nodig. De laser tast alleen de cellen met inkt aan en zal omliggend weefsel niet beschadigen.

Permanente make-up kan ook verwijderd worden

Permanente make-up, ook wel eens afgekort als PMU, is een variant op het klassieke tatoeëren die als doel heeft om cosmetische pigmentatie te verwezenlijken. Het grote verschil tussen een regulier tattoo en een cosmetische tatoeage, zoals permanente make-up ook wel genoemd wordt, is het feit dat PMU niet permanent is. Permanente make-up wordt in de laag onder de opperhuid, de lederhuid, geplaatst. Daar waar een gewone tattoo in het bindweefsel wordt gezet.

Hoewel permanente make-up na 1-4 jaar zal vervagen, kan de wens ontstaan om het te laten verwijderen. Net als met een tattoo kan een laser hier een goede uitkomst in bieden. Omdat de make-up oppervlakkiger is aangebracht en vaak uit één kleur bestaat is deze behandeling relatief eenvoudig.

Wilt u alles over Laservision te weten komen en hulp bij uw vraagstukken? Onze vertegenwoordiger kan u helpen. Neem daarvoor contact met ons op.

Kennis maken met onze specialisten

Meer informatie of een afspraak plannen met één van onze collega's? Geen probleem! Ons team staat klaar om vrijblijvend langs te komen of contact op te nemen.