Instrumentarium

HOMOTH HIT Systeem | Hoofd Impuls Test

HOMOTH HIT Systeem | Hoofd Impuls Test

Wanneer er een probleem is met een halfcirkelvormig kanaal, verliest de patiënt het doelwit en zullen er compensatie saccades (oogsprongen) zijn. Met de HOMOTH HIT hoofd impuls test beschikt u over een complete oplossing voor vestibulaire diagnose.

Vestibulaire diagnose

Patiëntvriendelijke methode

Realtime resultaten weergave

Waarom vestibulaire diagnostiek met HOMOTH HIT?

Patiëntvriendelijke vestibulaire diagnostiek

Uit onderzoek is gebleken dat de hoofdimpulstest een standaardtest zou moeten zijn bij vestibulaire diagnose.

De HIT - Head Impulse Test is ontworpen voor dagelijkse, klinische inzet van vestibulaire diagnostiek. Het overtuigt door zijn veelzijdigheid aan functies met intuïtieve bediening. Met HIT USB is een compleet systeem beschikbaar om de halfcirkelvormige kanalen te onderzoeken, welke de draaiingsbewegingen in verschillende rotatie richtingen registreren. Het systeem biedt de functionaliteit van een complete, unieke oplossing.

Homoth HIT

Realtime weergave van resultaten

Het geteste kanaal is altijd in de draairichting. Dit betekent dat bij een rotatie van het hoofd naar rechts, het rechterkanaal geprikkeld wordt en vice versa. Voor de verticale halfcirkelvormige kanalen geldt dit eveneens. De test maakt gebruik van de verticale vlakken van de kanalen voor en achter, die onder een hoek van ongeveer 45 ° ten opzichte van het sagittale vlak staan. De 3-assige gyroscoop (meting van de rotatiebeweging van het hoofd in alle 3 de assen) en nog een 3-assige versnellingssensor zijn in het masker geïntegreerd voor optimale detectie van hoofdbewegingen.

De resultaten worden in realtime getoond, waardoor het bewegen van het hoofd van de patiënt door de onderzoeker in de richting van de te onderzoeken halfcirkelvormige kanalen vereenvoudigd. De HIT software biedt een weergave van de vestibulair-oculaire reflexen, optioneel in een 3D-model. Video-opname is mogelijk, eveneens in slow motion. De communicatie met de pc vindt plaats via een standaard 2.0 USB-interface.

Unieke eigenschappen:

 • Ongecompliceerde, snelle methode
 • Alle 6 halfcirkelvormige kanalen kunnen worden onderzocht
 • Comfortabel om te dragen, make-up verwijderen is niet nodig
 • Alle functies, gegevens en onderzoeksresultaten worden weergegeven op de pc-monitor
 • Video-opname mogelijk tijdens de meting
Homoth HIT

Homoth HIT Systeem

Specificaties

System Infrared LED 700-1050 nm
System requirements PC or Laptop with Intel Core i5 Processor, 2,2 GHz and min. 2x 2.0 USB-ports, 2 GB RAM, graphic card 1 GB, Windows 7, 8 or 10, monitor with min. 1920 x 1080 Pixels
Video 100 frames /sek, 8-Bit incl. slow motion function
Resolution 520 x 360 Pixel
Video-Format Resolution:520 x 360 Pixel AVI format
Camera type 100 Hz
Control per foot pedal
Auswertung HOR, VOR, LARP, RALP, 3D-Analysis, Canalogram by Walther
Accessories Combi mask with 3D gyroscope and connection cable, foot switch with cable, HIT Software for Windows, installations-CD, manual

Bekijk een onderzoek van de horizontale halfcirkelvormige kanalen:

ATMOS Cam 21/31 | KNO Camera

ATMOS Cam 21/31 | KNO Camera

De  documentatie van uw werk speelt tegenwoordig een steeds grotere rol. De ATMOS Cam 21/31 geven een perfect beeld met slechts twee toetsaanslagen. Zo kunt u zich weer concentreren op de behandeling van de patiënt.

Perfecte beeldkwaliteit

Snelle aanpassing van parameters

Geïntegreerd beeldgeheugen

Snelle, betrouwbare diagnostiek

Workflowoptimalisatie en archivering vereenvoudigen uw dagelijkse leven. De ATMOS Cam 21/31 zijn vervaardigd van perfecte afzonderlijke componenten. Door de optionele LED lichtbron zijn er geen licht geleidende kabels meer nodig. De Cam 21/31 bieden perfecte beeldkwaliteit op elk werkgebied. Aanpassing van de cameraparameters aan optica en lichtbronnen gaat zeer snel.

De Cam 31 beschikt tevens over een geïntegreerd beeldgeheugen voor vergelijking van records.

ATMOS Cam_21_31
ATMOSoft 41

Workflow optimalisatie met ATMOSoft

De ATMOS Cam biedt u eenvoudige combinatiemogelijkheden met de ATMOSoft 31/41. Met deze software applicatie vereenvoudigt u uw workflow. Met de ATMOSoft 31/41 bewaart en archiveert u al uw diagnostische resultaten met slechts een paar klikken en binnen zeer korte tijd.

Realtime videosignalen vereenvoudigen de diagnose en ondersteunen bij het advies en de verduidelijking voor uw patiënten. Gebruik de foto's en gegevens die u met de software verkrijgt om een doktersrapport voor uw patiënten te maken.

Perfect op elkaar afgestemde ATMOS-componenten:

ATMOS Cam 31

ATMOS Cam 21/31 | KNO Camera

Specificaties

Systeem Windows XP of Windows 7 (geen Windows Vista)
Processor 2 GHz
RAM 2 GB
HDD 10 MB voor software, 80 GB basisgeheugen
USB 2x USB 2.0
Monitor min. 800 x 600 px

De digitale veelzijdigheid van ATMOSoft

ATMOS RS 221 ENT | Radiofrequentie

ATMOS RS 221 ENT | Radiofrequentie

De ATMOS RS 221 ENT biedt mogelijkheden voor radiofrequente chirurgie welke ideaal zijn voor snurkbehandeling, tonsilectomie, coagulatie en verdere KNO behandelingen. Dit maakt de behandeling eenvoudiger voor de arts en levert minder risico's op secundaire bloedingen op voor de patiënt en draagt bij aan een snellere wondgenezing.

Maximale precisie

Veilige hemostase

Optimale parameters

Wat zijn de voordelen van de ATMOS RS 221 ENT??

Radiofrequente technologie in de KNO chirurgie

Bipolaire hoogfrequente technologie wordt al jaren toegepast binnen de KNO om ervoor te zorgen dat bloedvaten worden gesloten. Deze toepassing wordt zowel gebruikt tijdens operaties alsook binnen de KNO polikliniek. De ontwikkelingen van verhoogde elektrische veldfrequentie biedt nieuwe mogelijkheden voor behandeling op het gebied van keel, neus, keelholte en oor als gevolg van de precieze snijfunctie. De elektroden van de RS 221 ENT zijn special ontworpen voor deze toepassing en vergemakkelijken het hanteren van het radiofrequente chirurgische apparaat met minimale weefselspanning.

Behalve de precieze snijfunctie biedt radiofrequentietechnologie ook de mogelijkheid van coagulatie. De radiofrequente energie kan tijdens coagulatie automatisch worden gestopt zodra de vereiste weefselweerstand is bereikt.

ATMOS RS 221

Radiofrequente chirurgie voor onder meer:

 • Snurkbehandeling
 • Tonsilectomie
 • Coagulatie

ATMOS LED Light Cube | LED lichtbron

ATMOS LED Light Cube | LED lichtbron

De ATMOS LED Light Cube biedt krachtig LED verlichting in daglichtkwaliteit. Als tafelmodel kan het eenvoudig op uw unit worden geplaatst.

Krachtige LED verlichting

Zuinig elektrisch vermogen

Eenvoudige bediening

Wat zijn de voordelen van de ATMOS LED Light Cube?

Krachtige, energiezuinige LED technologie

De ATMOS LED Light Cube biedt verlichting van daglichtkwaliteit en uitstekende intensiteit van min. 195 kLux, wat vergelijkbaar is met 250 W halogeen icht. ) dankzij speciaal ontwikkelde, geoptimaliseerde verlichting. De krachtige LED verlichting is energiezuinig.

Met een zuinig elektrisch vermogen van 9 watt bereikt de ATMOS LED Light Cube een lichtintensiteit die zelfs boven de 150 watt halogeen uitkomt. Dankzij de uitzonderlijk lange levensduur van de krachtige LED's (50.000 uur), hoeven lampen niet meer vervangen te worden.

De lichtbron kan zowel automatisch als ook middel handmatige bediening via de knoppen worden ingeschakeld. De Light Cube maakt geen vervelende ventilatorgeluiden vanwege de passieve koeling. Het adaptersysteem is geschikt voor alle gangbare merken.

ATMOS LED Light cube

Unieke kenmerken

 • Geen vervelende ventilatorgeluiden
 • Automatische omschakeling van de lichtkanalen
 • Flexibel adaptersysteem

ATMOS Strobo 21 LED | Stroboscoop

ATMOS Strobo 21 LED | Stroboscoop

De ATMOS Strobo 21 LED biedt nauwkeurige strottenhoofd- en stambanddiagnostiek binnen de KNO-praktijk.

Geruisloos

LED technologie

Lichtbron met lange levensduur

Wat zijn de voordelen van de ATMOS Strobo 21 LED?

Geruisloze stroboscopie met LED-technologie

Met de ATMOS Strobo 21 LED beschikt u over een stroboscoop met innovatieve LED-technologie. De LED-technologie biedt geruisloze stroboscopie en stembanddiagnostiek. Een geïntegreerde audio output zorgt voor het archiveren van het audiosignaal. Het beeld kan worden stil gezet met variabele fasering en slow motion-modus, welke instelbaar zijn met de voetschakelaar. De weergave van stemfrequentie en geluidsdrukniveau zijn eenvoudig af te lezen op het LCD scherm.

De robuuste, zwakstroom en mobiele koud-lichtbron ATMOS LS 21 LED is inbegrepen en kan eenvoudig worden aangesloten op bestaande endoscopen.

ATMOS Strobo

Met de Strobo 21 LED profiteert u van:

 • Geruisloze stroboscopie dankzij innovatieve LED-technologie
 • Stembanddiagnostiek met trillingsvrij controlelampje, stilstaand beeld en slow motion-modus
 • Perfecte witte kleurtemperatuur
 • Extreem lange levensduur van de lichtbron (ca. 50.000 uur)

HEINE LoupeLight2 | Hoofdlamp

HEINE LoupeLight2 | Hoofdlamp

De combinatie van licht en loep levert de ultieme prestaties, aangezien hoogwaardige verlichting met LED HQ de beeldkwaliteit van de loep maximaliseert. Voor intensief gebruik is de LoupeLight2 voorzien van een vervangbaar aansluitsnoer dat het apparaat verbindt met de mPack mini - de nieuwe en compacte stroombron voor de LoupeLight2.

Schaduwvrij

Hoogwaardige verlichting

Langdurig gebruik

Waarom kiezen voor de Heine LoupeLight2?

Schaduwvrije, hoogwaardige verlichting

Met de HEINE LoupeLight2 beschikt u over heldere verlichting en vergroting, resulterend in ultieme prestaties. De verlichting is schaduwvrij. De hoogwaardige verlichting met LED HQ maximaliseert de beeldkwaliteit van de loep.

 

Heine

Langdurig gebruik

Voor intensief gebruik is de LoupeLight2 voorzien van een vervangbaar aansluitsnoer dat het apparaat verbindt met de mPack mini, de compacte stroombron voor de LoupeLight2.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die deze Heine voorhoofdslamp of één van de andere Heine producten kan bieden?  Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.

De voordelen op een rijtje:

 • Homogene lichtverdeling over het gehele gezichtsveld.
 • Lichtveldgroootte niveauloos instelbaar van 30 tot 80 mm bij 420 mm werkafstand.
 • Zeer hoog draagcomfort door aanpasbare hoofdband en comfortabele bekleding.
 • Thermisch geleide folie en een aluminium koellichaam houden de LED's in een optimaal temperatuurbereik.
 • Hellingshoek individueel instelbaar.

HOMOTH RHINO 4000-M | Rhinometer

HOMOTH RHINO 4000-M | Rhinometer

De HOMOTH Rhino 4000-M is een snelle en veelzijdige Rhinometer. Deze Rhinometer kan gebruikt worden voor o.a. diagnostiek en functiecontrole bij beperkte neusademhaling. Zowel in de praktijk van de huisarts alsook in klinieken. Alle functies, meetcurven en gegevens worden weergegeven op de pc. Hierdoor kunnen de meetresultaten worden bekeken en worden drukfouten vermeden. De tijdbesparende aanpassing via neuspluggen maakt direct gebruik mogelijk, waardoor de meting in het normale onderzoek past.

Veelzijdig te gebruiken

Gezichtsmasker beschikbaar

Eenvoudige bediening

Functionele diagnose van de neusademhaling

Snelle, veelzijdige rhinometer

Alle berekeningen van stroming, druk, percentage en weerstandscoëfficiënt worden in realtime uitgevoerd. Zo zijn aan het einde van de meting de volledige resultaten direct aanwezig. Ook patiënten met baard, lang haar en kinderen met angst voor maskers kunnen probleemloos gemeten worden. Voor klinisch gebruik is een gezichtsmasker verkrijgbaar.

Tevens kunnen alle gegevens en meetcurven elektronisch worden opgeslagen op de PC en kunnen deze worden doorgestuurd naar praktijk managementsoftware.

Rhinometer
Rhino4000M

Eenvoudige bediening

Tijdens de meting kan de intensiteit van de ademhaling worden geregeld via twee meetbalken. De meting wordt anterieur uitgevoerd. Dit gebeurd onder de fysiologische omstandigheden van zelf ademhaling. Zo maakt het een kwantitatief objectieve uitspraak over de weerstandsstatus van de neus mogelijk. Door de microprocessor is het gebruik zeer eenvoudig te regelen, zodat de meting door het medisch personeel kan worden uitgevoerd.

Het gemiddelde van maximaal vijf stroomcurven wordt berekend. In het diagram wordt dit weergegeven als stroomdruk curven. Ook de stroomwaarden voor een verschildruk van 75, 150 en 300 Pa worden berekend en weergegeven op het scherm. Tezamen met het percentage aan de rechter- en linkerkant stroming. Voor klinisch gebruik wordt de weerstandscoëfficiënt berekend.

Toepassing:

 • Bewijs van allergie na provocatie
 • Diagnostiek bij beperkte neusademhaling
 • Functiecontrole na neusoperatie
 • Controle na verstrekking van medicijnen
Rhinometer
Systeem PC-module met USB 2.0-interface
Systeemvereisten Pentium PC min. 500 MHz, USB 2.0-poort, Windows XP, 7, 8, 10 (32/64 bit)
Methode Anterieure zelf ademhaling
Luchtstroom 0 - 900 ml / s in- en afzuiging
Drukverschil 0-50 daPa
Functiecontrole 2 meetbalken op het display
Gemiddeld Max. 5 stroomcurven
Drukkalibratie Automatisch voor start, handmatig
Visualisatie Diagram en numerieke waarden
Afmetingen 330 x 80 x 265 mm (BxHxD)
Voeding 13,2 V, externe voeding 100-240 V, 50/60 Hz, 30 W.
Accessoires 12 neuspluggen (olijven), 2 stromingssondes, 2 sets slangen, voetpedaal, sondehouder, USB-kabel, voeding, installatie-cd, handleiding, gezichtsmasker.
Automatische berekening van: Druk in daPa, debiet in ml / sec incl. totale stroom, percentage, weerstandscoëfficiënten, punt 2-5 bij 75, 150 en 300 daPa

FAROMED | Nystagmusbrillen

FAROMED | Nystagmusbrillen

FAROMED Nystagmusbrillen zijn verkrijgbaar met en zonder LED verlichting. Ook zijn er verschillende uitvoeringen leverbaar met een dwarse batterij handgreep of  met oplaadbare batterij en laadstation. Er zijn Nystagmusbrillen verkrijgbaar naar ontwerp volgens dr. Frenzel (zwart) en volgens dr. Blessing (wit).

 

Frenzel en Blessing nystagmusbrillen

Met en zonder LED verlichting

Verschillende voedingsopties

Variabele opties in vormgeving, verlichting en voeding

Frenzel en Blessing nystagmusbrillen, met en zonder LED

Om goed onderzoek te kunnen doen naar nystagmus, zonder ingewikkelde technologie biedt een accurate nystagmusbril uitkomst. Prof. Frenzel ontwikkelde dit gebruiksvriendelijke alternatief. Nystagmusbrillen zijn daarom bekend onder de naam Frenzelbrillen. Tevens zijn er Nystagmusbrillen ontwikkeld door dr. Blessing, het grootste verschil tussen deze beide is de kleur van de bril. Frenzelbrillen hebben een zwarte behuizing. Nystagmusbrillen door Blessing zijn wit van kleur, wat minder afleidend kan werken.

De Frenzelbril is van binnen verlicht, waardoor de patiënt de omgeving niet ziet en de ogen worden verlicht en daardoor goed zichtbaar zijn door de vergrootglazen. De onderzoeker kan op deze wijze de nystagmus reactie ontdekken. De verschillende modellen zijn leverbaar met en zonder LED verlichting.

Voedingsopties:

 • Dwars handvat met geïntegreerde batterij
 • Oplaadbare batterij inclusief oplaadstation
Nystagmusbril

FAROMED | Nystagmusbrillen

Specificaties

08-412 Zwarte Frenzelbril met dwarse batterij handgreep
08-434 Zwarte Frenzelbril met LED verlichting, oplaadbare batterij en oplaadstation
08-422 Witte Blessing nystagmusbril met dwarse batterij handgreep
08-439 Witte Blessing nystagmusbril met LED verlichting, oplaadbare batterij en oplaadstation

FAROMED | Draadloze (LED) voorhoofdslampen

FAROMED | Draadloze (LED) voorhoofdslampen

Met lichtgewicht en uitgebalanceerde ontwerpen zijn de voorhoofdslampen van FAROMED  geschikt voor lang en veelvuldig gebruik. Door de heldere en scherpe lichtspot passen de voorhoofdslampen bij elk onderzoek.

Toepasbaar in steriele omgeving

Comfortabel en betaalbaar

Multidisciplinair inzetbaar

Waardoor zijn de FAROMED hoofdlampen zo breed inzetbaar?

Toepasbaar in steriele omgeving

Voor het creëren van meer zicht in lichaamsholtes worden voorhoofdslampen ook op de OK gebruikt. In dat geval komt er een belangrijk aspect bij, namelijk reiniging en sterilisatie. De hoofdlampen van FAROMED hebben een strak en hygiënisch ontwerp waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op de OK. Bij andere voorhoofdslampen is de hoofdlamp niet te focusseren op de operatiekamer, omdat ze niet te reinigen zijn. Contact met de hoofdlamp is in het steriele gebied dan dus niet wenselijk. Dit is op te lossen door het toevoegen van een desinfectie handvat. Hiermee kan de arts zelf de voorhoofdslamp instellen in het steriele gebied. Het handvat kan vervolgens los worden geklikt en in de sterilisatieprocedures worden opgenomen geschikt voor de OK.

Deze voorhoofdslampen hebben een hoge batterijcapaciteit en zijn leverbaar met dubbele batterijpacks voor 7 uur onafgebroken gebruik. Ideaal voor een volle agenda op de polikliniek of operatiekamer. De hoofdlampen zijn uit te voeren met verwisselbare batterypacks waardoor er vrijwel geen downtime meer is. Er is dan altijd een opgeladen batterij bij de hand. Zo kunt u een volledige werkdag door blijven gaan, zonder teveel hinder.

PowerLED plaatje 2
Plaatje 1 Powerled

Comfortabel en betaalbaar

De Power LED hoofdlamp is een draadloze, moderne, focusseerbare hoofdlamp met LED-technologie en krachtig optisch systeem, automatische uitschakel functie, breed focusbereik, dimbaar, scherpe beperkte lichtvlek, verwijderbare Li-Ion accubak, duurzame Li-Ion accubak bevestigd aan de hoofdband, inclusief oplader.

Met deze koudlicht LED voorhoofdslamp heeft u een betaalbare voorhoofdslamp. Er zijn verschillende samenstellingen mogelijk, waardoor er altijd een geschikt exemplaar voor u bij zit. Wilt u meer informatie of een demo exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Multidisciplinair gebruikersgemak

De moderne, draadloze focusseerbare OT LED hoofdlamp met krachtig optisch systeem, heeft een breed focusbereik en scherpe beperkte lichtspot. De OT is lichtgewicht, flexibel en comfortabel en biedt de hoogste mobiliteit door volledig draadloze stroomvoorziening. Samen met de krachtige en duurzame Li-Ion batterij is het een uiterst lichtgewicht en comfortabele hoofdlamp.

De Auto Switch LED hoofdlamp met oplaadstandaard is een krachtige, focusseerbare hoofdlamp met krachtig LED-licht en gebruiksvriendelijke auto switch-functie. De Auto Switch LED is een draadloze, lichtgewicht, comfortabele hoofdlamp met moderne Li-Ion oplaadbare batterij. Uiterst geschikt voor mobiel gebruik.

De draadloze High Power hoofdlamp en heeft een breed scala aan focus-bare lichtspots. De verlichting is dimbaar met een comfortabele Touch Dimmer. De High Power is een flexibele zeer comfortabele hoofdband voor langdurig gebruik zonder hoofdpijn. De set bevat 2 batterijen voor gebruik tot 7 uur zonder opladen. Langer gebruik is mogelijk met extra batterijen.

Hoofdlamp

De voordelen:

 • Lichtgewicht en uitgebalanceerd ontwerp
 • Heldere en scherpe lichtspot
 • Hoge batterijcapaciteit
 • Hygiënisch ontwerp, steriel instelbaar door toevoeging van desinfectiehandvat
 • Betaalbare kwaliteit

FAROMED | Draadloze (LED) voorhoofdslampen

Specificaties

08-795 AL-S Auto Switch LED hoofdlamp
Krachtige, focusseerbare koplamp met krachtig LED-licht en gebruiksvriendelijke "auto switch-functie" met oplaadstandaard. Draadloze, lichtgewicht, comfortabele koplamp met moderne Li-Ion oplaadbare batterij aan de hoofdband. Beste applicatie voor mobiel gebruik.
08-796-S-1 Power LED hoofdlamp
Draadloze, moderne, focusseerbare hoofdlamp met LED-technologie en krachtig optisch systeem, automatische uitschakelfunctie, breed focusbereik, dimbaar, scherpe beperkte lichtvlek, verwijderbare Li-Ion accubak, duurzame Li-Ion accubak bevestigd aan de hoofdband, inclusief oplader. Ook verkrijgbaar in warm licht.
08-797-S OT LED hoofdlamp
Draadloze, moderne, focusseerbare LED-koplamp met krachtig optisch systeem, breed focusbereik en scherpe beperkte lichtvlek. Hoogste mobiliteit door volledig draadloze stroomvoorziening. Lichtgewicht en comfortabele hoofdband. Krachtige en duurzame Li-Ion accubak bevestigd aan de hoofdband. Levering inclusief oplader en verwisselbare batterij.
08-815-S High Power hoofdlamp
Hoog vermogen draadloze High Power hoofdlamp. Focusbaar breed scala aan lichtvlekken, verlichting dimbaar door een comfortabele Touch Dimmer, flexibele zeer comfortabele hoofdband voor langdurig weven zonder hoofdpijn, set bevat 2 batterijen voor gebruik tot 7 uur zonder opladen. Langer gebruik mogelijk met extra batterijen. Diverse opties en modellen op aanvraag

HEINE ML4 LED | Hoofdlamp

HEINE ML4 LED | Hoofdlamp

De Heine ML4 LED hoofdlamp is de nieuwe standaard in LED-verlichting. Deze hoofdlamp heeft een geleidelijke spotgrootte en instelbare hellingshoek. Hierdoor brengt de hoofdlamp een homogene verlichting in het onderzoeksveld.

Homogeen verlicht onderzoeksveld

Handmatig verstelbare spotsize

Hoog draagcomfort

Waarom kiezen voor de Heine ML4 LED?

Iedere onderzoekssituatie

De spotsize is handmatig verstelbaar van 30mm tot 80mm. Hierdoor kan de voorhoofdlamp in verschillende disciplines en onderzoekssituaties gebruikt worden. Dankzij de perfecte kleurweergave en hoge verlichtingssterkte ondersteunt de LED-hoofdlamp een nauwkeurige diagnose.

ml4 2

Samenstelling naar wens

De ML4 LED HeadLight van Heine is verkrijgbaar met verschillende stroombronnen, zo kunt Door de beklede Professional hoofdband, individueel aan de vorm van het hoofd aanpasbaar, biedt de HEINE ML 4 een zeer hoog draagcomfort en dat ook tijdens langere onderzoeken of behandelingen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die deze Heine voorhoofdslamp of één van de andere Heine producten kan bieden?  Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.

De voordelen op een rijtje:

 • Homogene lichtverdeling over het gehele gezichtsveld.
 • Lichtveldgroootte niveauloos instelbaar van 30 tot 80 mm bij 420 mm werkafstand.
 • Zeer hoog draagcomfort door aanpasbare hoofdband en comfortabele bekleding.
 • Thermisch geleide folie en een aluminium koellichaam houden de LED's in een optimaal temperatuurbereik.
 • Hellingshoek individueel instelbaar.
HEINE ML4 LED voorhoofdslamp

HEINE ML4 LED

Specificaties

Verlichting LED HQ (HEINE-kwaliteit), ultralichte coaxiale verlichting
Kleurweergave CRI-waarde 90
Verlichtingssterkte tot 50.000 lux (bij werkafstand van 250 mm)
Kleurtemperatuur 4500 kelvin
Levensduur LED tot 50.000 uren
Lichtsterkteregelaar 0-100%
Gewicht ca. 260 gr.

HOMOTH TYMP 4000-M | Tympanometer

HOMOTH TYMP 4000-M | Tympanometer

Eén van de meest gebruikte diagnostische apparaten door een otoloog is de tympanometer. Hiermee kan een objectieve hoortest uitgevoerd worden. Doordat de patiënt verder niets hoeft te doen tijdens de tympanometrie is het apparaat geschikt voor de hele patiëntengroep.

Volledig automatische impedantie meting

Snel en eenvoudig

Optimaal gebruiksgemak

Functionele diagnose van het middenoor

Snelle, volledig automatische impedantie meting

De Homoth TYMP 4000 is een stand-alone tympanometer waarmee binnen enkele seconden een volledig automatische impedantie meting uitgevoerd kan worden. De TYMP 4000 kan door middel van een USB-poort tevens aangesloten worden op een computer, zodat de data lokaal of centraal opgeslagen wordt. De meting vergt slechts enkele seconden. De Homoth TYMP 4000 is zeer geschikt voor kinderen en onrustige patiënten.

Wanneer de tympanometer als stand-alone wordt gebruikt zullen alle functies, curven en gegevens op het geïntegreerde display worden weergegeven. Omdat het apparaat eenvoudig te bedienen is kan deze worden gebruikt in een dokterspraktijk en op de poli KNO. Verder kunnen stapediusreflex, ipsi- of contralateraal uitgevoerd worden.

Tympanometer
Tymp 4000M

Optimaal gebruiksgemak

De tympanometer TYMP 4000-M is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. De arts kan eenvoudig een onderzoek uitvoeren op de poli. Verder beschikt het apparaat over een 3-kleuren LED in de top van de handstuk. In de TYMP 4000-M is ook een snelle digitale printer ingebouwd, welke erg geruisloos en zuinig is.

De TYMP4000 kan in een KNO unit verwerkt worden, waardoor geen apparatuur onnodig op het werkblad hoeft te staan. Tevens is de TYMP4000 als  tafelmodel een goede optie.

Accessoires:

 • Set oordoppen
 • Sondehouder
 • DD 45 C-hoofdtelefoon (met contra-optie)
 • USB-kabel
 • Voeding
 • Installatie-cd
 • Gebruiksaanwijzing
Tympanometer

HOMOTH TYMP 4000-M | Tympanometer

Specificaties

Systeem PC-module met USB 2.0-interface
Probe 226 Hz, 85 dB SPL
Drukbereik +200 tot -400 daPa
Drukdelta 300 daPa / sec
Meettijd 2 sec. voor naleving
Reflex-tonen 500, 1000, 2000 en 4000 Hz bij 85, 95 en 105 dB SPL
Reflexherkenning automatisch
Reflexen ipsi en contralateraal
Drukkalibratie automatisch bij het starten
Statusindicatie LED 3-kleuren in sonde, gedetailleerde displaysymbolen
Afmetingen 330 x 80 x 265 mm (BxHxD)
Voeding 13,2 V, externe voeding 100-240 V, 50/60 Hz, 30 W

ILO LED Lightsource | Lichtbron

ILO LED Lightsource | Lichtbron

Om goed zicht te hebben door een endoscoop is niet alleen de kwaliteit van de scoop belangrijk. Een essentieel onderdeel van de beeldkwaliteit wordt namelijk bepaald door de lichtbron. De kleurtemperatuur, lichtintensiteit en koudlichtkabels bepalen namelijk de helderheid en kwaliteit van het beeld. De keuze van de lichtbron kan dus uiteindelijk een goede diagnose vergemakkelijken.

Helder LED-licht

Waterbestendig touch paneel

Verkrijgbaar met multi connector

Waarom de ILO M-LED lichtbron?

ILO LED

Helder LED licht

Met het gebruik van een endoscoop is het belangrijk om de verschillende anatomische details te zien. Door de kwalitatief hoogwaardige LED verlichting van de M-Led lichtbron komt er voldoende licht door de fibers en kan een helder en scherp beeld gecreëerd worden. De natuurlijke lichttemperatuur van de M-Led lichtbron zorgt ook voor heldere en levendige kleuren zonder dat details verloren gaan. Doordat de kleur en intensiteit van daglicht wordt nagebootst hebben de ogen weinig tijd nodig om aan te passen. Zo kan een snelle en goede diagnose beter worden gewaarborgd.

Waterbestendig touch paneel

Het touch paneel is uitgevoerd met een speciale folie, waardoor het waterbestendig is en bescherming biedt tegen vervuiling. De knoppen blijven eenvoudig te bedienen, maar naden rondom de knoppen zijn afgedekt. De lichtbron is op deze manier optimaal beschermt.

Verkrijgbaar met multi connector

De M-LED lichtbron wordt standaard geleverd met een Storz aansluiting (Wolf of Olympus ook mogelijk). Indien er op de OK of poli met meerdere scopen (en dus verschillende aansluitingen) gewerkt wordt, is er de mogelijkheid om een multi connector mee te bestellen. Deze Multi connector maakt het mogelijk om eenvoudig en snel te wisselen van scope, zonder met losse adapters te werken. De multi connector kan vast in de lichtbron blijven en aangepast worden om toegang te geven tot de lichtkabel van een andere scope.

ILO Phaser

De connector is geschikt voor:

 • Richard Wolf
 • ACMI
 • Olympus
 • Storz
ILO LED Phaser

ILO M-LED

Specificaties

Standaard connector Storz
Lamp Daylight quality, 6000K (+/- 500K)
Lifetime < 30.000hr
Voltage 100-240V (130VA)
Frequentie 50-60-Hz
Device protection 2 x T6,3 A
Video In 1 x video
Protection class IEC 60601-1 I
Safety class BF
IP code 20
Standard IEC 60601-1-2
Device classification MDD 93/42/EEC I
Grootte 355 x 120 x 340 mm
Gewicht ong. 10 kg
Levering inclusief Lichtbron, kabel, gebruikershandleiding, BNC kabel