Instrumentarium

HEINE LoupeLight2 | Hoofdlamp

HEINE LoupeLight2 | Hoofdlamp

De combinatie van licht en loep levert de ultieme prestaties, aangezien hoogwaardige verlichting met LED HQ de beeldkwaliteit van de loep maximaliseert. Voor intensief gebruik is de LoupeLight2 voorzien van een vervangbaar aansluitsnoer dat het apparaat verbindt met de mPack mini - de nieuwe en compacte stroombron voor de LoupeLight2.

Schaduwvrij

Hoogwaardige verlichting

Langdurig gebruik

Waarom kiezen voor de Heine LoupeLight2?

Schaduwvrije, hoogwaardige verlichting

Met de HEINE LoupeLight2 beschikt u over heldere verlichting en vergroting, resulterend in ultieme prestaties. De verlichting is schaduwvrij. De hoogwaardige verlichting met LED HQ maximaliseert de beeldkwaliteit van de loep.

 

Heine

Langdurig gebruik

Voor intensief gebruik is de LoupeLight2 voorzien van een vervangbaar aansluitsnoer dat het apparaat verbindt met de mPack mini, de compacte stroombron voor de LoupeLight2.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die deze Heine voorhoofdslamp of één van de andere Heine producten kan bieden?  Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.

De voordelen op een rijtje:

 • Homogene lichtverdeling over het gehele gezichtsveld.
 • Lichtveldgroootte niveauloos instelbaar van 30 tot 80 mm bij 420 mm werkafstand.
 • Zeer hoog draagcomfort door aanpasbare hoofdband en comfortabele bekleding.
 • Thermisch geleide folie en een aluminium koellichaam houden de LED's in een optimaal temperatuurbereik.
 • Hellingshoek individueel instelbaar.

HOMOTH RHINO 4000-M | Rhinometer

HOMOTH RHINO 4000-M | Rhinometer

De HOMOTH Rhino 4000-M is een snelle en veelzijdige Rhinometer. Deze Rhinometer kan gebruikt worden voor o.a. diagnostiek en functiecontrole bij beperkte neusademhaling. Zowel in de praktijk van de huisarts alsook in klinieken. Alle functies, meetcurven en gegevens worden weergegeven op de pc. Hierdoor kunnen de meetresultaten worden bekeken en worden drukfouten vermeden. De tijdbesparende aanpassing via neuspluggen maakt direct gebruik mogelijk, waardoor de meting in het normale onderzoek past.

Veelzijdig te gebruiken

Gezichtsmasker beschikbaar

Eenvoudige bediening

Functionele diagnose van de neusademhaling

Snelle, veelzijdige rhinometer

Alle berekeningen van stroming, druk, percentage en weerstandscoëfficiënt worden in realtime uitgevoerd. Zo zijn aan het einde van de meting de volledige resultaten direct aanwezig. Ook patiënten met baard, lang haar en kinderen met angst voor maskers kunnen probleemloos gemeten worden. Voor klinisch gebruik is een gezichtsmasker verkrijgbaar.

Tevens kunnen alle gegevens en meetcurven elektronisch worden opgeslagen op de PC en kunnen deze worden doorgestuurd naar praktijk managementsoftware.

Rhinometer
Rhino4000M

Eenvoudige bediening

Tijdens de meting kan de intensiteit van de ademhaling worden geregeld via twee meetbalken. De meting wordt anterieur uitgevoerd. Dit gebeurd onder de fysiologische omstandigheden van zelf ademhaling. Zo maakt het een kwantitatief objectieve uitspraak over de weerstandsstatus van de neus mogelijk. Door de microprocessor is het gebruik zeer eenvoudig te regelen, zodat de meting door het medisch personeel kan worden uitgevoerd.

Het gemiddelde van maximaal vijf stroomcurven wordt berekend. In het diagram wordt dit weergegeven als stroomdruk curven. Ook de stroomwaarden voor een verschildruk van 75, 150 en 300 Pa worden berekend en weergegeven op het scherm. Tezamen met het percentage aan de rechter- en linkerkant stroming. Voor klinisch gebruik wordt de weerstandscoëfficiënt berekend.

Toepassing:

 • Bewijs van allergie na provocatie
 • Diagnostiek bij beperkte neusademhaling
 • Functiecontrole na neusoperatie
 • Controle na verstrekking van medicijnen
Rhinometer
Systeem PC-module met USB 2.0-interface
Systeemvereisten Pentium PC min. 500 MHz, USB 2.0-poort, Windows XP, 7, 8, 10 (32/64 bit)
Methode Anterieure zelf ademhaling
Luchtstroom 0 - 900 ml / s in- en afzuiging
Drukverschil 0-50 daPa
Functiecontrole 2 meetbalken op het display
Gemiddeld Max. 5 stroomcurven
Drukkalibratie Automatisch voor start, handmatig
Visualisatie Diagram en numerieke waarden
Afmetingen 330 x 80 x 265 mm (BxHxD)
Voeding 13,2 V, externe voeding 100-240 V, 50/60 Hz, 30 W.
Accessoires 12 neuspluggen (olijven), 2 stromingssondes, 2 sets slangen, voetpedaal, sondehouder, USB-kabel, voeding, installatie-cd, handleiding, gezichtsmasker.
Automatische berekening van: Druk in daPa, debiet in ml / sec incl. totale stroom, percentage, weerstandscoëfficiënten, punt 2-5 bij 75, 150 en 300 daPa

FAROMED | Nystagmusbrillen

FAROMED | Nystagmusbrillen

FAROMED Nystagmusbrillen zijn verkrijgbaar met en zonder LED verlichting. Ook zijn er verschillende uitvoeringen leverbaar met een dwarse batterij handgreep of  met oplaadbare batterij en laadstation. Er zijn Nystagmusbrillen verkrijgbaar naar ontwerp volgens dr. Frenzel (zwart) en volgens dr. Blessing (wit).

 

Frenzel en Blessing nystagmusbrillen

Met en zonder LED verlichting

Verschillende voedingsopties

Variabele opties in vormgeving, verlichting en voeding

Frenzel en Blessing nystagmusbrillen, met en zonder LED

Om goed onderzoek te kunnen doen naar nystagmus, zonder ingewikkelde technologie biedt een accurate nystagmusbril uitkomst. Prof. Frenzel ontwikkelde dit gebruiksvriendelijke alternatief. Nystagmusbrillen zijn daarom bekend onder de naam Frenzelbrillen. Tevens zijn er Nystagmusbrillen ontwikkeld door dr. Blessing, het grootste verschil tussen deze beide is de kleur van de bril. Frenzelbrillen hebben een zwarte behuizing. Nystagmusbrillen door Blessing zijn wit van kleur, wat minder afleidend kan werken.

De Frenzelbril is van binnen verlicht, waardoor de patiënt de omgeving niet ziet en de ogen worden verlicht en daardoor goed zichtbaar zijn door de vergrootglazen. De onderzoeker kan op deze wijze de nystagmus reactie ontdekken. De verschillende modellen zijn leverbaar met en zonder LED verlichting.

Voedingsopties:

 • Dwars handvat met geïntegreerde batterij
 • Oplaadbare batterij inclusief oplaadstation
Nystagmusbril

FAROMED | Nystagmusbrillen

Specificaties

08-412 Zwarte Frenzelbril met dwarse batterij handgreep
08-434 Zwarte Frenzelbril met LED verlichting, oplaadbare batterij en oplaadstation
08-422 Witte Blessing nystagmusbril met dwarse batterij handgreep
08-439 Witte Blessing nystagmusbril met LED verlichting, oplaadbare batterij en oplaadstation

FAROMED | Draadloze (LED) voorhoofdslampen

FAROMED | Draadloze (LED) voorhoofdslampen

Met lichtgewicht en uitgebalanceerde ontwerpen zijn de voorhoofdslampen van FAROMED  geschikt voor lang en veelvuldig gebruik. Door de heldere en scherpe lichtspot passen de voorhoofdslampen bij elk onderzoek.

Toepasbaar in steriele omgeving

Comfortabel en betaalbaar

Multidisciplinair inzetbaar

Waardoor zijn de FAROMED hoofdlampen zo breed inzetbaar?

Toepasbaar in steriele omgeving

Voor het creëren van meer zicht in lichaamsholtes worden voorhoofdslampen ook op de OK gebruikt. In dat geval komt er een belangrijk aspect bij, namelijk reiniging en sterilisatie. De hoofdlampen van FAROMED hebben een strak en hygiënisch ontwerp waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op de OK. Bij andere voorhoofdslampen is de hoofdlamp niet te focusseren op de operatiekamer, omdat ze niet te reinigen zijn. Contact met de hoofdlamp is in het steriele gebied dan dus niet wenselijk. Dit is op te lossen door het toevoegen van een desinfectie handvat. Hiermee kan de arts zelf de voorhoofdslamp instellen in het steriele gebied. Het handvat kan vervolgens los worden geklikt en in de sterilisatieprocedures worden opgenomen geschikt voor de OK.

Deze voorhoofdslampen hebben een hoge batterijcapaciteit en zijn leverbaar met dubbele batterijpacks voor 7 uur onafgebroken gebruik. Ideaal voor een volle agenda op de polikliniek of operatiekamer. De hoofdlampen zijn uit te voeren met verwisselbare batterypacks waardoor er vrijwel geen downtime meer is. Er is dan altijd een opgeladen batterij bij de hand. Zo kunt u een volledige werkdag door blijven gaan, zonder teveel hinder.

PowerLED plaatje 2
Plaatje 1 Powerled

Comfortabel en betaalbaar

De Power LED hoofdlamp is een draadloze, moderne, focusseerbare hoofdlamp met LED-technologie en krachtig optisch systeem, automatische uitschakel functie, breed focusbereik, dimbaar, scherpe beperkte lichtvlek, verwijderbare Li-Ion accubak, duurzame Li-Ion accubak bevestigd aan de hoofdband, inclusief oplader.

Met deze koudlicht LED voorhoofdslamp heeft u een betaalbare voorhoofdslamp. Er zijn verschillende samenstellingen mogelijk, waardoor er altijd een geschikt exemplaar voor u bij zit. Wilt u meer informatie of een demo exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Multidisciplinair gebruikersgemak

De moderne, draadloze focusseerbare OT LED hoofdlamp met krachtig optisch systeem, heeft een breed focusbereik en scherpe beperkte lichtspot. De OT is lichtgewicht, flexibel en comfortabel en biedt de hoogste mobiliteit door volledig draadloze stroomvoorziening. Samen met de krachtige en duurzame Li-Ion batterij is het een uiterst lichtgewicht en comfortabele hoofdlamp.

De Auto Switch LED hoofdlamp met oplaadstandaard is een krachtige, focusseerbare hoofdlamp met krachtig LED-licht en gebruiksvriendelijke auto switch-functie. De Auto Switch LED is een draadloze, lichtgewicht, comfortabele hoofdlamp met moderne Li-Ion oplaadbare batterij. Uiterst geschikt voor mobiel gebruik.

De draadloze High Power hoofdlamp en heeft een breed scala aan focus-bare lichtspots. De verlichting is dimbaar met een comfortabele Touch Dimmer. De High Power is een flexibele zeer comfortabele hoofdband voor langdurig gebruik zonder hoofdpijn. De set bevat 2 batterijen voor gebruik tot 7 uur zonder opladen. Langer gebruik is mogelijk met extra batterijen.

Hoofdlamp

De voordelen:

 • Lichtgewicht en uitgebalanceerd ontwerp
 • Heldere en scherpe lichtspot
 • Hoge batterijcapaciteit
 • Hygiënisch ontwerp, steriel instelbaar door toevoeging van desinfectiehandvat
 • Betaalbare kwaliteit

FAROMED | Draadloze (LED) voorhoofdslampen

Specificaties

08-795 AL-S Auto Switch LED hoofdlamp
Krachtige, focusseerbare koplamp met krachtig LED-licht en gebruiksvriendelijke "auto switch-functie" met oplaadstandaard. Draadloze, lichtgewicht, comfortabele koplamp met moderne Li-Ion oplaadbare batterij aan de hoofdband. Beste applicatie voor mobiel gebruik.
08-796-S-1 Power LED hoofdlamp
Draadloze, moderne, focusseerbare hoofdlamp met LED-technologie en krachtig optisch systeem, automatische uitschakelfunctie, breed focusbereik, dimbaar, scherpe beperkte lichtvlek, verwijderbare Li-Ion accubak, duurzame Li-Ion accubak bevestigd aan de hoofdband, inclusief oplader. Ook verkrijgbaar in warm licht.
08-797-S OT LED hoofdlamp
Draadloze, moderne, focusseerbare LED-koplamp met krachtig optisch systeem, breed focusbereik en scherpe beperkte lichtvlek. Hoogste mobiliteit door volledig draadloze stroomvoorziening. Lichtgewicht en comfortabele hoofdband. Krachtige en duurzame Li-Ion accubak bevestigd aan de hoofdband. Levering inclusief oplader en verwisselbare batterij.
08-815-S High Power hoofdlamp
Hoog vermogen draadloze High Power hoofdlamp. Focusbaar breed scala aan lichtvlekken, verlichting dimbaar door een comfortabele Touch Dimmer, flexibele zeer comfortabele hoofdband voor langdurig weven zonder hoofdpijn, set bevat 2 batterijen voor gebruik tot 7 uur zonder opladen. Langer gebruik mogelijk met extra batterijen. Diverse opties en modellen op aanvraag

HEINE ML4 LED | Hoofdlamp

HEINE ML4 LED | Hoofdlamp

De Heine ML4 LED hoofdlamp is de nieuwe standaard in LED-verlichting. Deze hoofdlamp heeft een geleidelijke spotgrootte en instelbare hellingshoek. Hierdoor brengt de hoofdlamp een homogene verlichting in het onderzoeksveld.

Homogeen verlicht onderzoeksveld

Handmatig verstelbare spotsize

Hoog draagcomfort

Waarom kiezen voor de Heine ML4 LED?

Iedere onderzoekssituatie

De spotsize is handmatig verstelbaar van 30mm tot 80mm. Hierdoor kan de voorhoofdlamp in verschillende disciplines en onderzoekssituaties gebruikt worden. Dankzij de perfecte kleurweergave en hoge verlichtingssterkte ondersteunt de LED-hoofdlamp een nauwkeurige diagnose.

ml4 2

Samenstelling naar wens

De ML4 LED HeadLight van Heine is verkrijgbaar met verschillende stroombronnen, zo kunt Door de beklede Professional hoofdband, individueel aan de vorm van het hoofd aanpasbaar, biedt de HEINE ML 4 een zeer hoog draagcomfort en dat ook tijdens langere onderzoeken of behandelingen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die deze Heine voorhoofdslamp of één van de andere Heine producten kan bieden?  Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan.

De voordelen op een rijtje:

 • Homogene lichtverdeling over het gehele gezichtsveld.
 • Lichtveldgroootte niveauloos instelbaar van 30 tot 80 mm bij 420 mm werkafstand.
 • Zeer hoog draagcomfort door aanpasbare hoofdband en comfortabele bekleding.
 • Thermisch geleide folie en een aluminium koellichaam houden de LED's in een optimaal temperatuurbereik.
 • Hellingshoek individueel instelbaar.
HEINE ML4 LED voorhoofdslamp

HEINE ML4 LED

Specificaties

Verlichting LED HQ (HEINE-kwaliteit), ultralichte coaxiale verlichting
Kleurweergave CRI-waarde 90
Verlichtingssterkte tot 50.000 lux (bij werkafstand van 250 mm)
Kleurtemperatuur 4500 kelvin
Levensduur LED tot 50.000 uren
Lichtsterkteregelaar 0-100%
Gewicht ca. 260 gr.

HOMOTH TYMP 4000-M | Tympanometer

HOMOTH TYMP 4000-M | Tympanometer

Eén van de meest gebruikte diagnostische apparaten door een otoloog is de tympanometer. Hiermee kan een objectieve hoortest uitgevoerd worden. Doordat de patiënt verder niets hoeft te doen tijdens de tympanometrie is het apparaat geschikt voor de hele patiëntengroep.

Volledig automatische impedantie meting

Snel en eenvoudig

Optimaal gebruiksgemak

Functionele diagnose van het middenoor

Snelle, volledig automatische impedantie meting

De Homoth TYMP 4000 is een stand-alone tympanometer waarmee binnen enkele seconden een volledig automatische impedantie meting uitgevoerd kan worden. De TYMP 4000 kan door middel van een USB-poort tevens aangesloten worden op een computer, zodat de data lokaal of centraal opgeslagen wordt. De meting vergt slechts enkele seconden. De Homoth TYMP 4000 is zeer geschikt voor kinderen en onrustige patiënten.

Wanneer de tympanometer als stand-alone wordt gebruikt zullen alle functies, curven en gegevens op het geïntegreerde display worden weergegeven. Omdat het apparaat eenvoudig te bedienen is kan deze worden gebruikt in een dokterspraktijk en op de poli KNO. Verder kunnen stapediusreflex, ipsi- of contralateraal uitgevoerd worden.

Tympanometer
Tymp 4000M

Optimaal gebruiksgemak

De tympanometer TYMP 4000-M is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. De arts kan eenvoudig een onderzoek uitvoeren op de poli. Verder beschikt het apparaat over een 3-kleuren LED in de top van de handstuk. In de TYMP 4000-M is ook een snelle digitale printer ingebouwd, welke erg geruisloos en zuinig is.

De TYMP4000 kan in een KNO unit verwerkt worden, waardoor geen apparatuur onnodig op het werkblad hoeft te staan. Tevens is de TYMP4000 als  tafelmodel een goede optie.

Accessoires:

 • Set oordoppen
 • Sondehouder
 • DD 45 C-hoofdtelefoon (met contra-optie)
 • USB-kabel
 • Voeding
 • Installatie-cd
 • Gebruiksaanwijzing
Tympanometer

HOMOTH TYMP 4000-M | Tympanometer

Specificaties

Systeem PC-module met USB 2.0-interface
Probe 226 Hz, 85 dB SPL
Drukbereik +200 tot -400 daPa
Drukdelta 300 daPa / sec
Meettijd 2 sec. voor naleving
Reflex-tonen 500, 1000, 2000 en 4000 Hz bij 85, 95 en 105 dB SPL
Reflexherkenning automatisch
Reflexen ipsi en contralateraal
Drukkalibratie automatisch bij het starten
Statusindicatie LED 3-kleuren in sonde, gedetailleerde displaysymbolen
Afmetingen 330 x 80 x 265 mm (BxHxD)
Voeding 13,2 V, externe voeding 100-240 V, 50/60 Hz, 30 W

HEINE BETA LED | Otoscoop

HEINE BETA LED | Otoscoop

Eén van de meest gebruikte instrumenten bij de diagnose van otologische aandoeningen is de otoscoop. De HEINE BETA 200 LED en de HEINE BETA 400 LED otoscopen zorgen voor een duidelijk zicht op de gehoorgang, het trommelvlies en eventuele afwijkingen. Het grote voordeel van een otoscoop is het  feit dat hij handheld is en daarom simpel en snel een volledig zicht op het trommelvlies geeft. Dit is niet altijd mogelijk met een microscoop.

Kwalitatief

Functioneel

Heldere LED verlichting

Waarom kiezen voor HEINE otoscopen?

Eigenschappen

 • Exclusief 4,2 x of 3 x vergroting
 • Glasvezelverlichting
 • Exclusieve continue helderheidsregeling tussen 100% en 3%
 • Permanent bevestigd optisch systeem
 • Volledig metalen behuizing en een krasbestendig glazen raam
 • 5 jaar garantie
BETA product

Kwaliteit en functionaliteit

Met de BETA serie otoscopen van Heine, bent u zeker van hoogwaardige kwaliteit. Heine is een begrip in de medische sector en dat is niet zonder reden. De HEINE BETA 200 LED en de HEINE BETA 400 LED otoscopen zijn gemaakt van metalen behuizing en krasbestendige lenzen. Het brede zichtveld en de ergonomische vormgeving maken de Heine otoscopen de beste keuze.

Heine was niet de eerste fabrikant die met LED op de markt kwam. Maar Heine onderscheidt zich wel door de LED HQ technieken die ze bieden. De LED lichtbronnen in de Heine instrumenten benaderen de CRI waarde die het daglicht zeer dicht benaderd. Hierdoor zijn de kleuren altijd realistisch en helder. Daarnaast zorgt het LED HQ voor een homegene en volledige verspreiding van het licht over het zichtveld. Hierdoor komen schaduwen en weerspiegelingen in het zichtveld nauwelijks voor.

Trachealator

Trachealator

Tracheale stenose presenteert zich vaak als een acute situatie. In 90% van de gevallen wordt de stenose (onbedoeld) veroorzaakt tijdens een medisch onderzoek of behandeling. Risicovolle, complicerende operatieve behandelingen van tracheale stenose kunnen leiden tot resectie en tracheotomie. Ballondilatatie met de Trachealator is een niet operatief alternatief met een zeer laag risico.

Veiligheid door continue beademing

Minimaal risico op rupturen

Zeer doeltreffend

Het niet-occlusieve antwoord bij trachea dilatatie: de Trachealator

Veiligheid en minimaal risico

Met de revolutionaire Trachealator kan een patiënt met tracheale stenose tegelijkertijd worden geventileerd en gedilateerd zonder occlusie van de luchtwegen. Dit vermindert aanzienlijk risico’s en complicaties voor zowel de patiënt als de arts.

Traditionele dilatatieballonnen hebben een grote kans op het veroorzaken van rupturen. Ook verhogen zij het risico op barotrauma of hypoxisch letsel. Deze dilatatieballonnen zorgen voor volledige occlusie, waardoor beademing niet mogelijk is. Zo is er onvoldoende tijd, waardoor voldoende dilatatie van de trachea wordt beperkt. De Trachealator bevat een balloncluster dat, wanneer opgeblazen, een centraal lumen heeft om afsluiting van de luchtwegen tijdens het dilateren te voorkomen.

Logo's trachealator
plaatje trachealator 2

Effectiever dan traditionele instrumenten

Een vroeg ontdekte stenose heeft een significant grotere kans om te worden opgelost als deze onmiddellijk wordt behandeld. Dergelijke noodgevallen vragen om een veilige interventie voor toegang tot de luchtweg. Ballondilatatie met behulp van de Trachleator biedt uitkomst. De Trachealator is reeds succesvol gebleken bij het dilateren van luchtwegstenose.

De Trachealator kan onder meer een aanwinst zijn voor KNO- en IC-artsen voor het dilateren van de trachea. De Trachealator is ook uitermate geschikt voor longartsen voor het dilateren van de hoofdbronchi. Ook op geriatrie afdelingen kan het een waardevolle toevoeging zijn, omdat het instrument en de toepassing ervan ook zeer geschikt is voor ouderen en zwakkeren, waaronder mensen met obesitas en longproblemen.

Het ideale alternatief

 • Veiligheid voor de patiënt
 • Minimaal risico op rupturen
 • Effect van het dilateren beter is dan bij traditionele instrumenten
Trachealator-juist-1

Trachealator

Specificaties

Balloon diameter 6 - 18 mm
Balloon length 30 - 40 mm
Nominal pressure 6 atm
Rated burst pressure 14 atm
Working length 650 mm
Shaft diameter 2,3 - 3,5 mm
Guidewire compatibility 0,018" - 0,035"
Package unit 1 pc
Trachealator

HOMOTH VNG Systeem | Videonystagmografie Bril

HOMOTH VNG Systeem | Videonystagmografie Bril

Wanneer iemand last heeft van een oog dat snel trilt, wordt dat ook wel een wiebeloog of triloog genoemd. De officiële benaming voor deze stoornis is nystagmus. Een evenwichtsstoornis kan de oorzaak zijn. Met behulp van een VNG bril kan de diagnose worden gesteld. Dit komt doordat een VNG bril technieken gebruikt waarbij de patiënt niet focust op een vast punt. Hierdoor kan de nystagmus niet onderdrukt worden.

Oogbewegingen worden automatisch in beeld gebracht en geanalyseerd. Het applicatieprogramma is uitgerust met een patiëntendatabase die alle gegevens bevat, zoals basispatiëntgegevens, onderzoek specifieke gegevens en testgegevens. Met een druk op de knop is deze beschikbaar voor de gebruiker.

Real time beelden

Beelden direct in het EPD

Verscheidene testen

Waarom nystagmografie met een Videonystagmografie (VNG) bril?

Realtime beelden

Videonystagmografie is een diagnostische methode. De methode wordt gebruikt voor de differentiële diagnose van evenwichtsstoornissen. Dit gebeurt door het vastleggen van oogbewegingen. Het sensomotorische systeem is verantwoordelijk voor een intact evenwichtsgevoel. Het centrale onderdeel is de vestibulo-oculaire reflex (VOR). Stoornissen in dit systeem kunnen leiden tot duizeligheid en een verminderd evenwicht. Computertechnologie leent zich positief voor het vereenvoudigen van complexe nystagmografie analyse. Daartoe wordt de VNG via een USB 2.0-interface op een pc of notebook aangesloten. Het zeer specifieke algoritme is in staat om de pupil in een oogbeeld te identificeren en te parametreren. Zelfs ogen met make-up kunnen worden gemeten. Oogbewegingen worden automatisch afgebeeld en geanalyseerd.

VNG nystagmografie test

Beelden direct in het EPD

Het applicatieprogramma is gebaseerd op een patiëntendatabase. Deze bevat alle gerelateerde gegevens, zoals basispatiëntgegevens, onderzoeksspecifieke gegevens en testgegevens. Met één druk op de knop zijn deze beschikbaar voor de gebruiker. Het programma analyseert de testgegevens onafhankelijk en presenteert deze samen met het videobeeld van het oog van de patiënt op een monitor. In de basisversie biedt het programma tests voor spontane nystagmus en calorieën, evenals positionele nystagmus-tests. Uitbreiding met saccadische, optokinetische en draaistoeltesten is op elk moment mogelijk.

Meerdere testen

Dit VNG systeem maakt het mogelijk om diverse andere tests aan te bieden. Een voorbeeld van zo’n test is een oculomotore test. Hierbij worden lichtstippen en speciale patronen vertoond. Op de bril zit een knop waarmee het systeem eenvoudig en rechtstreeks kan worden aangepast per individuele patiënt. De metingen kunnen op uw monitor worden getoond en het softwaresysteem kan de resultaten op een overzichtelijke manier evalueren.

Het analyseert de testgegevens onafhankelijk en presenteert deze op een monitor samen met het videobeeld van het oog van de patiënt. In de basisversie biedt het programma tests voor spontane nystagmus en calorieën, evenals positionele nystagmus-tests. Uitbreiding met saccadische, optokinetische en draaistoeltests is op elk moment mogelijk.

VNG nystagmografie test 3

Gebruiksvriendelijke controle van nystagmus met:

 • Real-time beeld van de ogen
 • Verbeterd beeldverwerkingsalgoritme
 • Automatische nystagmus-detectie
 • Berekening van alle relevante parameters
 • Verbeterde automatische artefactafwijzing
 • Volledig automatische testreeksen
 • Gedetailleerde resultatenafdruk
VNG systeem

Homoth VNG Systeem

Specificaties

System PC-module
System requirements PC or Laptop with Intel Core i5 Processor. 2,2 GHz, 2 GB RAM, 1 GB grafic card, min. 2x USB 2.0, Monitor: 1600 x 900 Pixel, compatible with Windows XP/ 7, 8 or 10 (32/64 Bit)
Sample rate Binocularly 100 Hz (100 images/s)
Resolution 0,1°
Camera 1280 x 1024 Pixel
Video recording: Automatic nystagmus detection
Video mask Sharpness adjustment, stable binocularly video goggle with mask cover, mirror adjustable in 3 steps, soft cushion for optimal and comfortable fit
Tests Spontaneous nystagmus, position/ positioning test, caloric irrigation, optokinetics
Accessoires Video mask with connection cables, foot pedal, installation-CD, manual
Screen Shot 02-20-20 at 11.10 AM